Όταν φτάνει απόγευμα Παρασκευής νομίζω ότι χαίρομαι πιο πολύ και από τα παιδιά μου! Επιτέλους σαββατοκύριακο σκέφτομαι και αρχίζω να ηρεμώ. Είναι κυρίως το θέμα του πρωινού που δεν θα πρέπει να γίνουν όλα με γρήγορους ρυθμούς, αλλά έχεις την δυνατότητα να ξυπνήσεις με την ηρεμία σου, να φας το πρωινό σου με τις πιτζάμες και να το απολαύσεις χωρίς το άγχος του χρόνου! Ένα από τα αγαπημένα μας πρωινά είναι τα pancakes, τα οποία τιμάμε οικογενειακώς. Μάλιστα ο μικρός μου γιος, μας πρότεινε να καθιερώσουμε κάθε Σάββατο πρωί να είναι pancakes day!
Η διαδικασία δεν είναι δύσκολη, αν εξαιρέσει κανείς το χρόνο που χρειάζεται για το τηγάνισμα. Εγώ φτιάχνω το μίγμα αλευριών και το φυλάω σε ένα μεγάλο βαζάκι αεροστεγώς κλεισμένο και τη μέρα που θέλω να τα φτιάξω χρησιμοποιώ ένα φλυτζάνι από το μίγμα.
Ας ξεκινήσουμε λοιπόν από το μίγμα αλευριών.
Pancakes mix
- 1 φλ. αλεύρι καρύδας
- 3⁄4 φλ. ρυζάλευρο
- 1 φλ. αλεύρι από κεχρί
- 1 φλ. αλεύρι φαγόπυρου
- 1⁄4 φλ. άμυλο καλαμποκιού
- 3⁄4 κ.γλ. χαρουπάλευρο
- 1 κ.γλ. αλάτι
- 1 κ.γλ. bakingn powder
- 1⁄2 κ.γλ. σόδα μαγειρικής
- 1 κ.σ. ζάχαρη άχνη
- 1 κ.γλ. κανέλα σκόνη
Υλικά ( περίπου 12 κομμάτια )
- 1 φλ. pancakes mix
- 1 αυγό
- 1 κ.σ. βούτυρο λιωμένο
- 1 1⁄2 φλ. γάλα
Εκτέλεση
- Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το μίγμα από τα αλεύρια μας.
- Προσθέτουμε διαδοχικά το γάλα, το βούτυρο, το αυγό και ανακατεύουμε καλά μέχρι να έχουμε ένα σφιχτό χυλό.
- Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι και βουτυρώνουμε ελαφρά.
- Ρίχνουμε μια μικρή ποσότητα από το χυλό στο τηγάνι, εγώ για μεζούρα έχω ένα φλυτζανάκι για εσπρέσσο και νομίζω ότι είναι ιδανική ποσότητα για ένα κομμάτι.
- Μόλις κάνει φουσκαλίτσες η πάνω πλευρά αναποδογυρίζουμε και ψήνουμε και από την άλλη, περίπου δύο λεπτά.
- Συνεχίζουμε την διαδικασία μέχρι να τελειώσει ο χυλός μας. Αν θέλουμε τα διατηρούμε ζεστά στο φούρνο στους 100°.
Μπορείτε να τα συνοδεύσετε με ότι προτιμάτε, φρέσκα φρούτα, μέλι, σιρόπι σφεμδάμου, μαρμελάδα, κρέμα φουντουκιού ή σκέτα με κανέλα και άχνη, εγώ σας δείχνω την επιλογή των παιδιών μου.
Καλή επιτυχία!