Η συνταγή μας σήμερα είναι πολύ εύκολη και πολύ μα πολύ γευστική, αφράτα muffins με μια απαλή γεύση λεμονιού! Είναι ιδανικά για παιδικά πάρτι, για σχολικές γιορτές ή απλά ένα υπέροχο γλυκάκι για τον απογευματινό σας καφέ. Τα συγκεκριμένα πάντως προορίζονται για πάρτι γενεθλίων μιας φίλης των παιδιών μου και η μαμά της με παρακάλεσε να ετοιμάσω μερικά γιατί από τα εικοσιπέντε παιδάκια που είναι καλεσμένα, τα πέντε δυστυχώς δεν μπορούν να φάνε γλουτένη, ποσοστό κατά την άποψη μου τρομακτικό!
Επειδή δεν είναι πολύ γλυκά, το γλάσο από πάνω είναι απαραίτητο. Εγώ τα διακόσμησα με χρωματιστά κρυσταλλάκια ζάχαρης, για να αρέσουν στα μικρά, αλλά εσείς μπορείτε να βάλετε ότι σας αρέσει (ευπρόσδεκτες πάντα οι ιδέες και οι δημιουργίες σας).
Υλικά (12 κομμάτια)
- 1 1⁄2 φλ. αλεύρι χωρίς γλουτένη για όλες τις χρήσεις (χρησιμοποίησα Schär mix C για γλυκά)
- 2 αυγά
- 120γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 150γρ. ζάχαρη καστανή
- 1 κ.γλ. μαγειρική σόδα
- 1 κ.γλ. baking
- 1 κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας
- ξύσμα από 1 λεμόνι
- χυμό από 1 λεμόνι
- 2 κ.σ. γάλα
Εκτέλεση
- Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με την ζάχαρη να ασπρίσουν και να αφρατέψουν.
- Προσθέτουμε τα αυγά, το εκχύλισμα βανίλιας, το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού.
- Χαμηλώνουμε την ταχύτητα στο μίξερ και ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι με το baking και την σόδα.
- Προσθέτουμε το γάλα και με μια σπάτουλα ανακατεύουμε καλά.
- Μοιράζουμε το μίγμα ισόποσα στις βάσεις για τα muffins και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° στον αέρα για 20′–25′.
Τα αφήνουμε να κρυώσουν τελείως και τα γλασάρουμε.
⇒ Για το γλάσο θα χρειαστείτε 100γρ. άχνη ζάχαρη και το χυμό μισού λεμονιού. Τα ανακατεύουμε καλά με ένα κουταλάκι να γίνει λείο και διακοσμούμε.
Καλή σας επιτυχία!
Τα πολύχρωμα επάνω από το γλασο τι είναι?
Μοῦ ἀρέσειΜοῦ ἀρέσει
Είναι χρωματιστά κρυσταλλάκια ζάχαρης, δεν έχουν γεύση μόνο για το χρωμα ☺️
Μοῦ ἀρέσειΜοῦ ἀρέσει