Όσοι ακολουθούν μια διατροφή χωρίς γλουτένη, γνωρίζουν πολύ καλά πόσο δύσκολο είναι να βρει κανείς εκτός σπιτιού κάτι για κολατσιό. Κάθε πρωί λοιπόν έχω να ετοιμάσω δύο ταπεράκια με διάφορα σνακ, ένα για τον άντρα μου και ένα για τον μεγάλο μου γιο που ξεκίνησε σχολείο. Πάντα υπάρχουν δύο διαφορετικά φρούτα, μια φέτα ψωμάκι με τυρί και κάποιο λαχανικό (καρότο, ντοματίνια, πιπεριές, αγγουράκι …). Όλοι όμως θέλουμε συχνά και κάποια αλλαγή, έτσι λοιπόν σκέφτηκα να φτιάξω μια πιτούλα που τρώγεται εύκολα και ευχάριστα ακόμα και κρύα. Είναι μια πολύ απλή συνταγή και το αποτέλεσμα είναι μια θρεπτικότατη και νόστιμη σπανακόπιτα ταψιού με μια απαλή γεύση κατσικίσιου τυριού.
Υλικά
- 500γρ. σπανάκι
- 250γρ. κατσικίσιο τυρί μαλακό
- 80γρ. ρεβυθάλευρο
- 2 κρεμμύδια
- 2 αυγά
- 1⁄2 φλ. ελαιόλαδο
- 2 κ.γλ. baking powder
- λίγο άνηθο
- 1 κ.γλ. κουρκουμά
- 1 κ.γλ. πιπερόριζα (τζίντζερ)
- αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
- Σε ένα τηγάνι τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα με το μισό ελαιόλαδο που έχουμε και προσθέτουμε τα μπαχαρικά να βγάλουν το άρωμα τους και μετά το σπανάκι για περίπου 10′.
- Ρίχνουμε σε ένα μεγάλο μπολ το σπανάκι μας και προσθέτουμε το τυρί, τον άνηθο, τα αυγά, αλάτι και πιπέρι, ανακατεύουμε και τέλος ρίχνουμε το αλεύρι μαζί με το baking.
- Λαδώνουμε καλά ένα στρογγυλό ταψί, μεταφέρουμε το μίγμα μας και περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180° C για 45′.
Καλή σας όρεξη!