Από τότε που ξεκινήσαμε με το σχολείο εκτιμώ ακόμα πιο πολύ τα Σαββατοκύριακα και όταν φτάνει Παρασκευή χαίρομαι και εγώ μαζί με τα παιδιά! Αυτό το πρωινό άγχος τις καθημερινές είναι απίστευτο, όταν είχαμε μόνο νηπιαγωγείο ήταν πιο χαλαρά τα πρωινά μας, μπορούσαμε να πάμε μέχρι τις 08:45′, ενώ τώρα που το κουδούνι χτυπάει στις 07:50′ δεν υπάρχουν περιθώρια για καμία καθυστέρηση. Ξέρετε πως είναι τα παιδιά, δέκα φορές πρέπει να πω το κάθε πράγμα για να γίνει! Ευτυχώς που το σχολείο είναι στην άλλη γωνία από το σπίτι μας, ούτε 5′ με τα πόδια και μας κάνει την ζωή πιο εύκολη!
Σαββατοκύριακο λοιπόν αύριο και αυτές οι τηγανίτες θα είναι σίγουρα στο πρωινό μας. Φτιάχνονται με ρυζάλευρο, αυγά, λάδι και γάλα, μέσα σε λίγο χρόνο και είναι νοστιμότατες!
Υλικά (περίπου 12 κομμάτια)
- 2 αυγά
- 2κ.σ. άχνη ζάχαρη
- 70ml λάδι καρύδας
- 200γρ. ρυζάλευρο
- 4κ.γλ. baking powder
- 200ml γάλα με 1κ.σ. ξίδι
- 1κ.γλ. βανίλια
- 1κ.γλ. κανέλα
Εκτέλεση
- Χωρίζουμε το ένα αυγό και χτυπάμε το ασπράδι μαζί με την ζάχαρη σε μαρέγκα.
- Σε μπολ ανακατεύουμε το αυγό, τον κρόκο, το λάδι, την βανίλια και το γάλα.
- Αφού έχουν χτυπηθεί καλά, προσθέτουμε το αλεύρι, το baking και την κανέλα.
- Τέλος ρίχνουμε και την μαρέγκα και ανακατεύουμε απαλά.
- Λαδώνουμε ελφρά ένα αντικολλητικό τηγάνι, ρίχνουμε λίγο από τον χυλό μας (εγώ έχω για μεζούρα ένα φλυτζανάκι του καφέ) και τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν και οι δύο πλευρές.
Καλή σας όρεξη!