Τον άλλο μήνα έχει ο μεγάλος μου γιος γενέθλια, κλείνει τα εφτά! Το αγοράκι μας μεγάλωσε και εγώ έχω ήδη ξεκινήσει δοκιμές για να διαλέξουμε ένα γλυκάκι να κεράσει τους συμμαθητές του στο σχολείο. Η δασκάλα του μας διευκρίνισε ότι προτιμάει κάτι ατομικό και όχι μια τούρτα, κάτι που καταλαβαίνω απόλυτα. Λιγότερη φασαρία, λιγότερα πασαλείμματα, παίρνει το κάθε παιδάκι το γλυκάκι του και είναι όλοι ευχαριστημένοι. Αποφάσισα λοιπόν να του φτιάξω muffins και το αποτέλεσμα της πρώτης δοκιμής είναι αυτά τα αφράτα σοκολατένια γλυκάκια! Είναι αρκετά εύκολα και θα χρειαστείτε μεταξύ άλλων αλεύρι ρυζιού και αλεύρι καρύδας.
Υλικά (12 κομμάτια)
- 100γρ. ρυζάλευρο
- 100γρ. αλεύρι καρύδας
- 80γρ. ζάχαρη καστανή
- 100ml φυτικό λάδι
- 35γρ. κακάο
- 2 αυγά
- 150ml γάλα
- 50γρ. σταγόνες σοκολάτας
Εκτέλεση
- Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τα αλεύρια, την ζάχαρη και το κακάο.
- Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε τα αυγά με το λάδι και το γάλα.
- Ρίχνουμε τα υγρά στο μπολ με τα στερεά υλικά μας και ανακατεύουμε πολύ καλά.
- Τέλος προσθέτουμε και τις σταγόνες σοκολάτας και ανακατεύουμε.
- Μοιράζουμε το μίγμα μας ισόποσα στην φόρμα για muffins και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C στον αέρα για 15′.
⇒ Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε από πάνω βουτυρόκρεμα ή σαντιγί, εγώ προτίμησα τη σαντιγί (250ml κρέμα γάλακτος με 1κ.σ. άχνη ζάχαρη). Προσοχή να έχουν κρυώσει τελείως.
Καλή σας επιτυχία!
Που μπορουμε να βρουμε σταγονες σοκολατας χ.γ αλλα οικονομικες?
Μοῦ ἀρέσειΜοῦ ἀρέσει
Η πιο εύκολη και οικονομική λύση είναι να πάρουμε μια σοκολάτα κουβερτούρα χωρίς γλουτένη και με ένα μαχαιράκι να κόψουμε τα κομματάκια που θελουμε. 😊
Μοῦ ἀρέσειΜοῦ ἀρέσει