Τις συγκεκριμένες τηγανίτες είναι η τέταρτη φορά που τις φτιάχνω και κάθε φορά τις ευχαριστιόμαστε όλοι πάρα πολύ. Είναι πανεύκολες, νόστιμες και το καλύτερο είναι ότι μπορείτε να τις φάτε χωρίς πολλές τύψεις και ενοχές, αφού δεν έχουν ζάχαρη! Φτιαγμένες με απλά υλικά όπως αλεύρι βρώμης, τριμμένα καρύδια, μπανάνα και γάλα αμυγδάλου αποτελούν μια υγιεινή λιχουδιά για μικρούς και μεγάλους. Μπορείτε να τις συνοδεύσετε με κάποιο φρούτο της αρεσκείας σας, μέλι ή σιρόπι σφενδάμου ή μόνο με άχνη ζάχαρη. `Όπως και να τις φάτε θα σας αρέσουν πολύ και είμαι σίγουρη πως θα τις καθιερώσετε στο κυριακάτικο πρωινό σας.
Υλικά (περίπου 12 κομμάτια)
- 100γρ. αλεύρι βρώμης
- 50γρ. καρύδια τριμμένα
- 200ml φυτικό γάλα
- 1κ.γλ. baking
- 1 ώριμη μπανάνα
- 1κ.γλ. βανίλια
- 1κ.γλ. κανέλα
- 1κ.σ. λιναρόσπορο κοπανισμένο
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, τα καρύδια, το baking, την κανέλα, την βανίλια και τον λιναρόσπορο.
- Λιώνουμε στο μούλτι τη μπανάνα μαζί με το γάλα.
- Προσθέτουμε στο μίγμα με τα στερεά το γάλα με τη μπανάνα και ανακατεύουμε καλά.
- Τηγανίζουμε τις τηγανίτες μας σε ένα αντικολλητικό τηγάνι με ελάχιστη μαργαρίνη ή κάποιο φυτικό λάδι.
Καλή σας όρεξη!