Άλλο ένα λαχταριστό, σοκολατένιο, νηστίσιμο κεκάκι θα μοιραστώ σήμερα μαζί σας, μιας και αγαπήσατε τόσο πολύ το προηγούμενο επίσης νηστίσιμο σοκολατένιο κέικ. Αυτή τη φορά όμως θα χρησιμοποιήσουμε ταχίνι, και για το κέικ αλλά και για την επικάλυψη. Ένας υπέροχος συνδυασμός σε μια εξίσου εύκολη συνταγή και είμαι σίγουρη ότι και αυτή τη λιχουδιά θα την αγαπήσετε πολύ. Όπως πάντα περιμένω με χαρά τις εντυπώσεις σας και τα δικά σας δημιουργήματα!
Υλικά
⇒για το κέικ
- 300γρ. αλεύρι χ.γλ. για γλυκά
- 2κ.γλ. baking powder
- 8κ.σ. κακάο
- 180γρ. ζάχαρη καστανή
- 1 βανίλια
- 300ml φυτικό γάλα (έβαλα αμυγδάλου)
- 125ml λάδι καρύδας λιωμένο
- 5κ.σ. ταχίνι
⇒για την επικάλυψη
- 3κ.σ. λάδι καρύδας λιωμένο
- 3κ.σ. σιρόπι αγάβης
- 5κ.σ. κακάο
- 2κ.σ. ταχίνι
Εκτέλεση
- Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, το baking, το κακάο, την ζάχαρη και την βανίλια και ανακατεύουμε.
- Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε το λάδι, το γάλα και το ταχίνι και τα ρίχνουμε στο μπολ με τα στερεά υλικά.
- Με μια σπάτουλα ανακατεύουμε το μίγμα μας καλά και το ρίχνουμε σε μια ελαφρά λαδωμένη μακρόστενη φόρμα 30εκ.. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 170° C για 40′–45′.
- Για την επικάλυψη ρίχνουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και αναμιγνύουμε με τον αυγοδάρτη.
- Περιμένουμε να κρυώσει τελείως το κέικ και μετά το καλύπτουμε!
Καλή σας επιτυχία!
Πολύ με λιγούρεψε αυτό το κέικ, φαίνεται απίθανο! Πρέπει να το δοκιμάσω κάποια στιγμή!
Μοῦ ἀρέσειἌρεσε στοὺς 1 πρόσωπο
Σε ευχαριστώ πολύ Πόλα! Είναι εύκολο και νόστιμο, μπορείς να το δοκιμάσεις με κανονικό αλεύρι! 😊😊😊
Μοῦ ἀρέσειἌρεσε στοὺς 1 πρόσωπο
Προτιμώ το χωρίς γλουτένη ή ζέας ή κάτι παρόμοιο! Φαίνεται πεντανόστιμο, θα έρθει η ώρα του για δοκιμή 🙂
Μοῦ ἀρέσειἌρεσε στοὺς 1 πρόσωπο