Κέικ με κακάο και ταχίνι, χωρίς γλουτένη & βίγκαν!

Άλλο ένα λαχταριστό, σοκολατένιο, νηστίσιμο κεκάκι θα μοιραστώ σήμερα μαζί σας, μιας και αγαπήσατε τόσο πολύ το προηγούμενο επίσης νηστίσιμο σοκολατένιο κέικ. Αυτή τη φορά όμως θα χρησιμοποιήσουμε ταχίνι, και για το κέικ αλλά και για την επικάλυψη. Ένας υπέροχος συνδυασμός σε μια εξίσου εύκολη συνταγή και είμαι σίγουρη ότι και αυτή τη λιχουδιά θα την αγαπήσετε πολύ. Όπως πάντα περιμένω με χαρά τις εντυπώσεις σας και τα δικά σας δημιουργήματα!

DSC_0091 (2)Υλικά

⇒για το κέικ

  • 300γρ. αλεύρι χ.γλ. για γλυκά
  • 2κ.γλ. baking powder
  • 8κ.σ. κακάο
  • 180γρ. ζάχαρη καστανή
  • 1 βανίλια
  • 300ml φυτικό γάλα (έβαλα αμυγδάλου)
  • 125ml λάδι καρύδας λιωμένο
  • 5κ.σ. ταχίνι

choco2⇒για την επικάλυψη

  • 3κ.σ. λάδι καρύδας λιωμένο
  • 3κ.σ. σιρόπι αγάβης
  • 5κ.σ. κακάο
  • 2κ.σ. ταχίνι

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, το baking, το κακάο, την ζάχαρη και την βανίλια και ανακατεύουμε.
  2. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε το λάδι, το γάλα και το ταχίνι και τα ρίχνουμε στο μπολ με τα στερεά υλικά.
  3. Με μια σπάτουλα ανακατεύουμε το μίγμα μας καλά και το ρίχνουμε σε μια ελαφρά λαδωμένη μακρόστενη φόρμα 30εκ.. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 170° C για 40′–45′.
  4. Για την επικάλυψη ρίχνουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και αναμιγνύουμε με τον αυγοδάρτη.choco1
  5. Περιμένουμε να κρυώσει τελείως το κέικ και μετά το καλύπτουμε!

DSC_0101 (2)Καλή σας επιτυχία!

3 σκέψεις πάνω στὸ “Κέικ με κακάο και ταχίνι, χωρίς γλουτένη & βίγκαν!

Leave a Reply

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...