Ρυζόγαλο λοιπόν θα φτιάξουμε σήμερα, ένα απλό αλλά υπέροχο γλύκισμα για κάθε στιγμή της ημέρας με μόνο τρία υλικά και έτοιμο μέσα σε 30′ . Όχι όμως το κλασσικό αλλά θα βάλουμε σοκολάτα κουβερτούρα να γλυκάνει και να του δώσει μια διαφορετική γεύση. Είχα πάει σούπερ μάρκετ για τα απαραίτητα ψώνια της εβδομάδας και εντόπισα στο ψυγείο με τα βίγκαν προιόντα ένα ρυζόγαλο σοκολατένιο, είχε όμως 1,90 ευρώ! Δεν συμφέρει με τίποτα για μία οικογένεια και έτσι γύρισα σπίτι και το έφτιαξα μόνη μου. Το αποτέλεσμα ήταν ένα υπέροχο, σοκολατένιο γλύκισμα πιο οικονομικό και πιο υγιεινό!
Υλικά (8 μερίδες)
- 1 λίτρο φυτικό γάλα
- 150γρ. (½φλ.) ρύζι γλασέ
- 120γρ σοκολάτα κουβερτούρα (προσοχή χωρίς γλουτένη)
Εκτέλεση
- Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα και το ρύζι μας.
- Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 20′–25′ και ανακατεύουμε συχνά!
- Αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε την κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια.
- Ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθεί η σοκολάτα μας και μοιράζουμε το ρυζόγαλο σε μικρά μπολάκια ή ποτηράκια.
⇒ Διατηρείται στο ψυγείο.
Καλή σας όρεξη!
Το έφτιαξα και ήταν καταπληκτικό! Άρεσε σε όλους πολύ! Ευχαριστούμε για την συνταγή!
Μοῦ ἀρέσειΜοῦ ἀρέσει
Εγώ ευχαριστώ πολύ! Χαίρομαι που το δοκιμάσατε και σας άρεσε! 🤗
Μοῦ ἀρέσειΜοῦ ἀρέσει