Ζυμαρικά χωρίς γλουτένη, με πέστο από σπανάκι, & μανιτάρια σωτέ !

Ένα λαχταριστό πιάτο με εκπληκτική γεύση,  μεθυστικό άρωμα και χρώμα που μαγνητίζει  όλους τους λάτρεις των ζυμαρικών και όχι μόνο. Έτοιμο μέσα σε 30′, απλό, εξαιρετικά θρεπτικό με το σπανάκι και τους ηλιόσπορους και πάνω από όλα νοστιμότατο σας περιμένει να το δοκιμάσετε σαν μια διαφορετική πρόταση για μια απολαυστική μακαρονάδα! Μπορείτε βέβαια να χρησιμοποιήσετε άλλου τύπου ζυμαρικό, αλλά πιστεύω ότι οι αχιβάδες του ταιριάζουν πολύ, γιατί απλά τυλίγουν υπέροχα μέσα σαν ένα καλά κρυμμένο θησαυρό την σάλτσα και στην πρώτη κιόλας μπουκιά μπορείτε να απολαύσετε την απίστευτη νοστιμιά της.

Υλικά (4 μερίδες)

⇒ για την σάλτσα

  • 125γρ φρέσκο baby σπανάκι
  • ½ φλ. ηλιόσποροι
  • ¼ φλ. ελαιόλαδο
  • ¼ φλ. νερό
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1κ.γλ. αλάτι

Επίσης

  • 250 γρ. μανιτάρια
  • ¼ φλ. ελαιόλαδο
  • 500γρ. ζυμαρικά

Εκτέλεση

  1. Πολτοποιούμε όλα τα υλικά για την σάλτσα μας στο μπλέντερ ή στο μούλτι.
  2. Βράζουμε τα ζυμαρικά μας σύμφωνα με το χρόνο που αναγράφεται στο πακέτο.
  3. Όσο βράζουν τα ζυμαρικά σωτάρουμε τα μανιτάρια μαζί με το ελαιόλαδο (περίπου 7′−8′)σε ένα μεγάλο και βαθύ τηγάνι (αν έχετε wok ακόμα καλύτερα).
  4. Μόλις είναι έτοιμα τα μανιτάρια, ρίχνουμε τα ζυμαρικά μας και το πέστο και ανακατεύουμε πολύ καλά για άλλα 5′.
  5. Σερβίρουμε κατευθείαν ζεστό και αν θέλουμε προσθέτουμε από πάνω λίγους ηλιόσπορους.

Καλή σας επιτυχία & καλή σας όρεξη!

 

2 σκέψεις πάνω στὸ “Ζυμαρικά χωρίς γλουτένη, με πέστο από σπανάκι, & μανιτάρια σωτέ !

Leave a Reply

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...