Ένα γρήγορο, νόστιμο, οικονομικό και θρεπτικό φαγητό για τις μέρες που δεν διαθέτουμε τόσο χρόνο για την κουζίνα, αλλά θέλουμε ένα ζεστό, σπιτικό και υγιεινό πιάτο για εμάς και τους αγαπημένους μας. Καταρχήν είμαι χαρούμενη γιατί βρήκα κριθαράκι χωρίς γλουτένη και φυσικά το δοκίμασα κατευθείαν σε μια απλή και νόστιμη εκδοχή του. Το μαγείρεψα σαν ριζότο μαζί με κόκκινο κρεμμύδι, σκόρδο, κολοκύθι και φυσικά τα απαραίτητα μπαχαρικά. Το αποτέλεσμα άρεσε σε όλους και σας το προτείνω ανεπιφύλακτα να το δοκιμάσετε.
Υλικά
- 2κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κόκκινο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
- 1 μικρό κολοκύθι ψιλοκομμένο
- 1 φλ. κριθαράκι χωρίς γλουτένη
- 2 ½ φλ. ζεστό νερό
- ½ κ.γλ. κουρκουμά
- ½ κ.γλ. πάπρικα
- ¼ κ.γλ. τζίντζερ
- αλάτι & πιπέρι
Εκτέλεση
- Σε ένα βαθύ τηγάνι ή σε ένα γουόκ ρίχνουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το κολοκύθι.
- Μόλις αρχίζουν και μαραίνονται ρίχνουμε τα μπαχαρικά (κουρκουμά, πάπρικα, τζίντζερ) να βγάλουν τα αρώματά τους.
- Ρίχνουμε το κριθαράκι να τσιγαριστεί ελαφρά και σταδιακά προσθέτουμε το νερό μέχρι να μαλακώσει και να μελώσει.
⇒ Σερβίρουμε ζεστό με φρέσκο βασιλικό.
Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη!
Πανεύκολο και γευστικότατο φαγακι!!!!Το εφιαξα σε λίγα λεπτά και δεν χρειάζεσαι τίποτα άλλο!!
Μπράβο!!!
Μοῦ ἀρέσειΜοῦ ἀρέσει
Ευχαριστώ πολύ!!!! Χαίρομαι πολύ που σας άρεσε, είναι πραγματικά νόστιμο και τόσο εύκολο!!! 🌸
Μοῦ ἀρέσειΜοῦ ἀρέσει