Σήμερα λέω να δοκιμάσουμε ένα διαφορετικό κέικ μήλου μιας και ταιριάζει υπέροχα με την εποχή. Θα είναι διαφορετικό γιατί αντί για κάποιο αλεύρι θα χρησιμοποιήσουμε σιμιγδάλι καλαμποκιού (πολέντα), ένα υλικό που αγαπώ πολύ. Το αποτέλεσμα είναι πραγματικά νοστιμότατο, θυμίζει λίγο σάμαλι, ενώ κρατάει την υγρασία του από το γιαούρτι και την μους μήλου. Στρώνουμε από πάνω φρέσκα μηλαράκια, πασπαλίζουμε με ζάχαρη και κανέλα, και μετά από 40′ μοσχομυρίζει το σπίτι κα έχουμε έτοιμη μια υπέροχη λιχουδιά για όλες τις ώρες.
Υλικά (φόρμα 24εκ.)
- 100γρ. μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου
- 100γρ. καστανή ζάχαρη
- 200γρ. φυτικό γιαούρτι (έβαλα αμυγδάλου)
- 300γρ. μους μήλου
- 50γρ. σιρόπι σφενδάμου ( ή μέλι )
- 150γρ. τριμμένα καρύδια
- 150γρ. σιμιγδάλι καλαμποκιού (πολέντα)
- 15γρ. άμυλο καλαμποκιού
- 3κ.γλ. baking powder
- 1κ.γλ. κανέλα
- 3 μήλα κομμένα σε φέτες
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ χτυπάμε πολύ καλά με το μίξερ την μαργαρίνη με την ζάχαρη.
- Προσθέτουμε το γιαούρτι, την μους μήλου, το σιρόπι σφενδάμου και την κανέλα.
- Ρίχνουμε τα τριμμένα καρύδια, την πολέντα, το άμυλο καλαμποκιού και το baking και ανακατεύουμε καλά με μια μαρίζ.
- Μεταφέρουμε το μίγμα σε μια βουτυρωμένη φόρμα και στρώνουμε όμορφα τα μηλαράκια μας, πιέζοντας τα απαλά.
- Πασπαλίζουμε ελαφρά με κανέλα και καστανή ζάχαρη και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C στον αέρα για 35′–40′.
- Το αφήνουμε να κρυώσει και το σερβίρουμε με έξτρα ζάχαρη άχνη ή με μια μπάλα παγωτό.
Καλή σας επιτυχία φίλοι μου!!!!
Το έφτιαξα και ήταν υπέροχο! Καταπληκτική γεύση και ζουμερό όσο πρέπει. Θα το ξανακάνω με αχλάδια.
Μοῦ ἀρέσειΜοῦ ἀρέσει
Μπράβο!! Χαίρομαι πολύ και σε ευχαριστώ 🌺🌺🌺🌺
Μοῦ ἀρέσειΜοῦ ἀρέσει