Τι θα λέγατε να φτιάξουμε ένα λαχταριστό, σοκολατένιο Brownies με αλεσμένα φουντούκια, τόσο μα τόσο γευστικό, που θα σας το ζητάνε όλοι ξανά και ξανά! Αλλά μην ανησυχείτε γιατί εκτός από νόστιμο είναι και πολύ εύκολο, με απλά υλικά όπως φουντούκια, μίγμα αλεύρων χωρίς γλουτένη για γλυκά, κακάο, φυτικό γάλα, ηλιέλαιο και καστανή ζάχαρη.
Για την επικάλυψη θα χρειαστούμε μαργαρίνη, ζάχαρη άχνη και λίγο βούτυρο φουντουκιού για να αναδείξει ακόμα πιο πολύ την γεύση (αν δεν έχετε δεν πειράζει, μπορείτε να το παραλείψετε και να κάνετε μια σκέτη βουτυρόκρεμα ή να βάλετε αμυγδαλοβούτυρο).
Υλικά (ταψί 25εκ * 25εκ)
⇒ για το brownies
- 1φλ. φουντούκια αλεσμένα
- 1¼φλ. μίγμα αλεύρων χωρίς γλουτένη για γλυκά
- ¼φλ. κακάο
- ¾φλ. ζάχαρη καστανή
- 1κ.γλ. baking powder
- 2κ.γλ. βανίλια
- 2κ.σ. λιναρόσπορο κοπανισμένο σε 5κ.σ. νερό
- 1φλ. φυτικό γάλα (έβαλα αμυγδάλου)
- 1⁄3 φλ. ηλιέλαιο
- 1κ.σ. ξίδι
⇒ για το frosting
- 100γρ. μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου
- 1½φλ. άχνη ζάχαρη
- 2κ.σ. βούτυρο φουντουκιού
- 2κ.σ. φυτικό γάλα
Εκτέλεση
- Αφήνουμε για 10′ τον λιναρόσπορο στο νερό να γίνει σαν ζελέ.
- Ρίχνουμε το ξίδι στο γάλα και το αφήνουμε για 5′
- Σε ένα μπολ αναμιγνύουμε το αλεύρι, τα φουντούκια, το κακάο, το baking και την βανίλια.
- Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε με το μίξερ το λάδι με την ζάχαρη και μετά προσθέτουμε το γάλα με το ξίδι και τον λιναρόσπορο.
- Ρίχνουμε τα στερεά υλικά στο μπολ με τα υγρά και ανακατεύουμε καλά.
- Λαδώνουμε το ταψάκι μας, ρίχνουμε το μίγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180° C για 30′–35′ (κάνουμε πάντα το τεστ με την οδοντογλυφίδα για σίγουρα).
- Το αφήνουμε να κρυώσει τελείως και μετά διακοσμούμε με την βουτυρόκρεμα (ή με άχνη ή ακόμα και με λιωμένη σοκολάτα!).
- Για την βουτυρόκρεμα, απλά χτυπάμε όλα τα υλικά μαζί με το μίξερ.
⇒ Υπάρχει και άλλη συνταγή για Brownies με ταχίνι στο μπλογκ!
Καλή σας επιτυχία φίλοι μου!