Επειδή είμαστε μακαρονάδες και επειδή όλοι θέλουμε κάτι διαφορετικό, δοκιμάζω πάντα να φτιάξω κάτι καινούριο. Αυτή την φορά η δοκιμή πέτυχε και το αποτέλεσμα απέσπασε τις καλύτερες κριτικές και έτσι αποφάσισα να το μοιραστώ μαζί σας. Με απλά και θρεπτικά υλικά θα φτιάξουμε μια υπέροχη μακαρονάδα σκέτη γλύκα. Σαν βασικό συστατικό θα έχουμε κόκκινες πιπεριές συνδυασμένες , με κρεμμύδι και σκόρδο. Ένα γρήγορο, εύκολο και πεντανόστιμο πιάτο για όλη την οικογένεια. Πάμε να το φτιάξουμε λοιπόν!
Υλικά (4 μερίδες)
- 2 κόκκινες πιπεριές
- 1 κρεμμύδι
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1½ φλ. φυτικό γάλα
- 2κ.σ. νιφάδες βρώμης χωρίς γλουτένη
- 500γρ. σπαγγέτι χωρίς γλουτένη (ή άλλο ζυμαρικό της αρεσκείας σας)
- ½κ.γλ. καπνιστή πάπρικα
- ¼κ.γλ. τριμμένο φρέσκο τζίντζερ
- 1κ.σ. ελαιόλαδο
- αλάτι

Εκτέλεση
- Πλένουμε, καθαρίζουμε και κόβουμε τα λαχανικά σε κομμάτια.
- Τοποθετούμε τις πιπεριές, το κρεμμύδι και τα σκορδάκια σε ένα ταψάκι με λαδόκολλα, τα ραντίζουμε με ελάχιστο ελαιόλαδο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 10′ στους 180° στον αέρα.
- Σε αυτό το δεκάλεπτο βράζουμε τα μακαρόνια μας.
- Αφού ψηθούν τα λαχανικά τα ρίχνουμε στο μπλέντερ μαζί με το γάλα, την βρώμη και την καπνιστή πάπρικα και αλέθουμε.
- Σε ένα wok ή σε ένα βαθύ τηγάνι τσιγαρίζουμε ελαφρά στο ελαιόλαδο το τζίντζερ (να βγάλει το άρωμα του), ρίχνουμε την σάλτσα μας (ανακατεύουμε) και τέλος τα μακαρόνια μας.
- Ένα πολύ καλό ανακάτεμα και σερβίρουμε αμέσως με ψιλοκομμένο μαιντανό και φρεσκοτριμμένο πιπέρι ή αν προτιμάτε τα πιο καυτερά με λίγο καυτερό μπούκοβο!
Καλή σας όρεξη φίλοι μου!