Μια εξαιρετική πρόταση για πρωινό και όχι μόνο, θα σας παρουσιάσω σήμερα.
Αγαπημένες βάφλες, τραγανές και πεντανόστιμες, φτιαγμένες με αλεύρι φαγόπυρου, τριμμένα καρύδια και φυστικοβούτυρο. Σημαντικό είναι να έχει ζεσταθεί καλά η βαφλιέρα μας και πριν από κάθε βάφλα να την λαδώνουμε ελαφρά για να μην μας καλλάει.
Υλικά (περίπου 6 βάφλες)
- 100γρ. αλεύρι φαγόπυρου
- 100γρ. τριμμένα καρύδια
- 2κ.σ. άμυλο καλαμποκιού (κορν φλάουρ)
- 3κ.γλ. baking powder
- 1κ.γλ. κανέλα
- 1 βανίλια
- 300ml. φυτικό γάλα
- 1κ.σ. ξίδι
- 80ml σιρόπι σφενδάμου ή αγαύης
- 3κ.σ. φυστικοβούτυρο
Εκτέλεση
- Ρίχνουμε το ξίδι στο γάλα και το αφήνουμε για 10′.
- Σε ένα μπολ αναμιγνύουμε το αλεύρι, τα καρύδια, το κορν φλάουρ, το baking, την κανέλα και την βανίλια.
- Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε το γάλα, το φυστικοβούτυρο και το σιρόπι.
- Ρίχνουμε τα υγρά στα στερεά και ανακατεύουμε καλά.
- Ψήνουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της βαφλιέρας μας, τις τοποθετούμε την μία δίπλα στην άλλη (όχι την μία πάνω στην άλλη) και σερβίρουμε με ότι αγαπάμε.
Καλή σας επιτυχία φίλοι μου!