Αν σας αρέσει η γεύση και το άρωμα της κανέλας, αυτά τα μπισκοτάκια θα τα λατρέψετε! Εμένα προσωπικά μου αρέσει οτιδήποτε έχει γεύση κανέλας και τα συγκεκριμένα μπισκότα είναι από τα πολύ αγαπημένα μου! Θα χρησιμοποιήσουμε μίγμα αλεύρων χωρίς γλουτένη, αλεύρι από φαγόπυρο και μια δόση πετιμέζι για την γεύση και το χρώμα. Τα μπισκότα είναι από έξω τραγανά και μέσα μαστιχωτά, διατηρούνται σε δροσερό μέρος μέσα σε ένα δοχείο για μπισκότα. Πάμε να τα φτιαξουμε!
Υλικά (περίπου 25 κομμάτια)
- 1φλ. μίγμα αλεύρων χωρίς γλουτένη για όλες τις χρήσεις
- 1φλ. αλεύρι φαγόπυρου
- ½φλ. καστανή ζάχαρη
- 1κ.γλ. baking powder
- ½φλ. μαργαρίνη (κρύα, κομμένη σε κυβάκια)
- 1κ.σ. νερό
- 2κ.σ. σιρόπι αγαύης
- 1κ.σ. πετιμέζι
- 1 βανίλια
- 1κ.γλ. κανέλα
Εκτέλεση
- Στον κάδο του μίξερ ανακατεύουμε (με το φτερό) τα αλεύρια, την ζάχαρη, το baking, την βανίλια και την κανέλα.
- Προσθέτουμε την μαργαρίνη ενώ συνεχίζουμε το ανακάτεμα, μέχρι να έχει μια υφή σαν υγρή άμμο.
- Σταδιακά ρίχνουμε το σιρόπι αγαύης, το πετιμέζι και το νερό.
- Τοποθετούμε το μίγμα ανάμεσα σε δύο λαδόκολλες και το απλώνουμε με τον πλάστη.
- Με το ροδάκι που κόβουμε την πίτσα χαράζουμε σε τετράγωνα (μέγεθος της αρεσκείας μας αλλά όχι μεγάλα, υπολογίστε 2 μπουκιές) και πασπαλίζουμε με έξτρα ζάχαρη και κανέλα.
- Ψήνουμε στους 180°C στον αέρα για 15′.
- Μόλις βγουν (είναι ακόμα μαλακά θα σφίξουν) τα χωρίζουμε πάλι με το ροδάκι για την πίτσα και περιμένουμε να κρυώσουν.
Καλή σας επιτυχία φίλοι μου!