Σήμερα θα φτιάξουμε μια πανεύκολη σαλάτα με αγγούρι και ξεροψημένα ρεβίθια. Ιδανική για τις μέρες που θέλουμε να φάμε κάτι ελαφρύ, υγιεινό, νόστιμο αλλά και χορταστικό. Είναι έτοιμη μέσα σε 30′ και είμαι σίγουρη ότι θα την απολαύσετε. Χρησιμοποίησα ρεβίθια κονσέρβας βιολογικά για οικονομία χρόνου αλλά αν δεν τα προτιμάτε μπορείτε να βράσετε τα δικά σας.
Υλικά (για 2 άτομα)
- 1 αγγούρι
- 1φλ. ρεβίθια βρασμένα
- 1 φρέσκο κρεμμύδι
- 4κ.σ. φυτικό γιαούρτι
- 1κ.γλ. ελαιόλαδο
- λίγο αλάτι & λίγη ρίγανη
- 1κ.σ. σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
Εκτέλεση
- Απλώνουμε σε ένα ταψί σκεπασμένο με λαδόκολλα τα ρεβίθια μας και ρίχνουμε το ελαιόλαδο, λίγο αλάτι, ρίγανη και τα ανακατεύουμε να πάει παντού.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 200° για 10′−15′ να πάρουν χρώμα.
- Όσο ψήνονται τα ρεβίθια, κόβουμε σε πολύ λεπτές φέτες το αγγούρι, προσθέτουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και ανακατεύουμε.
- Ρίχνουμε από πάνω το γιαουρτάκι μας με λίγο αλάτι, τα ρεβίθια, το σχοινόπρασο (αν δεν βρείτε προτιμήστε άνιθο) και απολαμβάνουμε!
Καλή σας όρεξη φίλοι μου!