Μια ακόμα εύκολη συνταγή για ένα αρμυρό ψωμάκι με κόκκινη πιπεριά θα δοκιμάσουμε σήμερα.
Θα χρησιμοποιήσουμε αλεύρι για όλες τις χρήσεις χωρίς γλουτένη και σιμιγδάλι καλαμποκιού (πολέντα) για έξτρα γεύση και πιο τραγανή υφή. Ιδανικό να συνοδεύσει πολλά λαδερά φαγητά αλλά και σκέτο σαν σνακ για όλες τις ώρες.
Υλικά
- 150γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις χωρίς γλουτένη
- 100γρ. σιμιγδάλι καλαμποκιού
- ½ φλ. φυτικό γάλα
- ¼ φλ. ελαιόλαδο
- 1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
- 1 χούφτα μαιντανό ψιλοκομμένο
- 1 χούφτα σχοινόπρασσο ψιλοκομμένο
- 2 κ.γλ. baking powder
- 1κ.γλ. πάπρικα
- 1κ.γλ. κουρκουμά
- αλάτι & πιπέρι
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το σιμιγδάλι, το baking και όλα τα καρυκεύματα.
- Προσθέτουμε το γάλα και το λάδι και αναμιγνύουμε καλά.
- Τέλος ρίχνουμε την πιπεριά, τον μαιντανό και το σχοινόπρασσο και ανακατεύουμε άλλη μια φορά.
- Μεταφέρουμε το μίγμα σε μια ελαφρά λαδωμένη φόρμα και πασπαλίζουμε με σουσάμι (προαιρετικά).
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στο αέρα στους 160° C για 45′–50′.
Καλή σας επιτυχία φίλοι μου!