Τα μήλα είναι στην εποχή τους και εκτός από μυρωδάτες μηλόπιτες και λαχταριστές τάρτες μπορούμε να τα απολαύσουμε και σε μάφινς. Πανεύκολα μαφινάκια, νηστίσιμα και αφράτα, ιδανικά για σνακ και για το ταπεράκι του σχολείου. Θα χρειαστούμε δύο μήλα, βρώμη χωρίς γλουτένη και αλεύρι για όλες τις χρήσεις χωρίς γλουτένη. Φτιάχνονται γρήγορα σε ένα μπολ και δεν χρειάζεται μίξερ. Πάμε να τα φτιάξουμε!
Υλικά (12 κομμάτια)
- 2 μήλα (τριμμένα στον τρίφτη)
- 150γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις χωρίς γλουτένη
- 100γρ. βρώμη χωρίς γλουτένη
- 2κ.γλ. baking powder
- 100γρ. ζάχαρη (έβαλα καστανή)
- 75γρ. λάδι (έβαλα ηλιέλαιο)
- 200γρ. φυτικό γάλα (έβαλα αμυγδάλου)
- 1κ.γλ. κανέλα
- ½κ.γλ. γαρύφαλλο
- 1 βανίλια
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ αναμιγνύουμε το αλεύρι, την βρώμη, την ζάχαρη, το baking, την κανέλα και την βανίλια.
- Προσθέτουμε το γάλα και το λάδι και ανακατεύουμε καλά.
- Τέλος ρίχνουμε τα τριμμένα μηλαράκια και μια μαρίζ ανακατεύουμε ελαφρά.
- Γεμίζουμε τις φόρμες μας και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180° C για 25′.
Καλή επιτυχία φίλοι μου!