Χορτοφαγικά μάφινς χωρίς γλουτένη, με μήλα!

Τα μήλα είναι στην εποχή τους και εκτός από μυρωδάτες μηλόπιτες και λαχταριστές τάρτες μπορούμε να τα απολαύσουμε και σε μάφινς. Πανεύκολα μαφινάκια, νηστίσιμα και αφράτα, ιδανικά για σνακ και για το ταπεράκι του σχολείου.  Θα χρειαστούμε δύο μήλα, βρώμη χωρίς γλουτένη και αλεύρι για όλες  τις χρήσεις χωρίς γλουτένη. Φτιάχνονται γρήγορα  σε ένα μπολ και δεν χρειάζεται μίξερ. Πάμε να τα φτιάξουμε!

IMG_0008

Υλικά (12 κομμάτια)

  • 2 μήλα (τριμμένα στον τρίφτη)
  • 150γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις χωρίς γλουτένη
  • 100γρ. βρώμη χωρίς γλουτένη
  • 2κ.γλ. baking powder
  • 100γρ. ζάχαρη (έβαλα καστανή)
  •  75γρ. λάδι (έβαλα ηλιέλαιο)
  • 200γρ. φυτικό γάλα (έβαλα αμυγδάλου)
  •  1κ.γλ. κανέλα
  • ½κ.γλ. γαρύφαλλο
  •  1 βανίλια

Εκτέλεση

  1.  Σε ένα μπολ αναμιγνύουμε το αλεύρι, την βρώμη, την ζάχαρη, το baking, την κανέλα και την βανίλια.IMG_0003
  2. Προσθέτουμε το γάλα και το λάδι και ανακατεύουμε καλά.
  3. Τέλος ρίχνουμε τα τριμμένα μηλαράκια και μια μαρίζ ανακατεύουμε ελαφρά.IMG_0004
  4.  Γεμίζουμε τις φόρμες μας και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180° C για 25′.

IMG_0014

Καλή επιτυχία φίλοι μου!

Leave a Reply

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...