Μαλακά μπισκότα πορτοκαλιού, αρωματισμένα με κανέλα και γαρύφαλλο θα σας προτείνω σήμερα! Τα μπισκότα είναι πανεύκολα και γρήγορα, δεν χρειάζεται μίξερ, και θα χρησιμοποιήσουμε απλά υλικά όπως χυμό πορτοκαλιού, λάδι και αλεύρι για όλες τις χρήσεις. Το σπίτι θα μοσχομυρίζει χειμώνα από την κανέλα και το πορτοκάλι!
Υλικά (16 ∼ 20 κομμάτια)
- 100γρ. χυμό πορτοκάλι
- 100γρ. λάδι (έβαλα ηλιέλαιο)
- 100γρ. καστανή ζάχαρη
- 280γρ. αλεύρι χωρίς γλουτένη για όλες τις χρήσεις
- 2κ.γλ. baking powder
- ½κ.γλ. κανέλα
- ½κ.γλ. γαρύφαλο
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με το σύρμα το λάδι, τον χυμό, την ζάχαρη, την κανέλα και το γαρύφαλο.
- Αναμιγνύουμε το αλεύρι με το baking και το προσθέτουμε σταδιακά στα υγρά ενώ τα ανακατεύουμε με μια σπάτουλα.
- Δεν θέλει πολύ ανακάτεμα, θέλουμε μια μαλακή και εύπλαστη ζύμη.
- Φτιάχνουμε μπαλάκια, τα πατάμε με την παλάμη και τα τοποθετούμε σε μια λαμαρίνα με λαδόκολλα.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180° για 25′.
Καλή σας επιτυχία φίλοι μου!