Τελείωσαν οι γιορτές (και οι διακοπές ) , γυρίσαμε πίσω στην βάση μας και εγώ στην κουζίνα μου. Όπως έχετε καταλάβει στο σπίτι μας δεν λείπει ποτέ ένα κέικ και χθες έφτιαξα ένα λαχταριστό κέικ καρότου το οποίο κάλυψα με ένα γλάσο από βίγκαν τυρί κρέμα και άχνη ζάχαρη! Έγινε καταπληκτικό, αφράτο, μυρωδάτο, απλά μια λιχουδιά! Πάμε να το φτιάξουμε παρέα λοιπόν.
Υλικά
- 200γρ. αλεύρι χωρίς γλουτένη γ.ο.χ.
- 50γρ. τριμμένα καρύδια
- 130γρ. ζάχαρη καστανή
- 2κ.γλ. baking powder
- 1 βανίλα
- 1κ.γλ. κανέλα
- 1κ.σ. Ξίδι
- 170γρ. τριμμένα καρότα
- 100ml φυτικό γάλα (έβαλα αμυγδάλου)
- 70ml ηλιέλαιο
- 60ml σόδα
Εκτέλεση
- Στον κάδο του μίξερ ανακατεύουμε την ζάχαρη με το λάδι.
- Προσθέτουμε το γάλα και το ξίδι.
- Ρίχνουμε το αλεύρι,τα καρύδια, το baking, την βανίλια και την κανέλα (ανακατεύουμε συνέχεια).
- Προσθέτουμε την σόδα.
- Σταματάμε το μίξερ, ρίχνουμε τα καρότα και ανακατεύουμε με μια μαρίζ.
- Μεταφέρουμε το μίγμα σε μια ελαφρά λαδωμένη φόρμα και ψήνουμε στις αντιστάσεις στους 160°C για 45′.
- Αφήνουμε να κρυώσει τελείως και μετά είτε πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη είτε γλασάρουμε με ένα γλάσο της αρεσκείας μας.
⇒Για το γλάσο με το τυρί, χτύπησα 150γρ. τυρί κρέμα βίγκαν με ½φλ. άχνη ζάχαρη. Σε αυτήν την περίπτωση, το κέικ διατηρείται στο ψυγείο.
Καλή επιτυχία φίλοι μου!