Μετά από τέσσερις εβδομάδες στην πατρίδα, γυρίσαμε στην βάση μας. Τώρα που το σκέφτομαι μου φαίνεται σαν όνειρο ότι τα καταφέραμε και πετάξαμε στην Αθήνα, αγκαλιάσαμε τους αγαπημένους μας, απολαύσαμε την θάλασσα, ευχαριστηθήκαμε ελληνικό φαγητό και χορτάσαμε ήλιο. Ελπίζω να είχατε (ή για αρκετούς ακόμα να έχετε) ένα ανέμελο καλοκαίρι και να γεμίσατε τις μπαταρίες για έναν δύσκολο χειμώνα όπως φαίνεται.
Πάμε όμως στην συνταγή μας για σήμερα. Θα ετοιμάσουμε μια απλή και νόστιμη σαλάτα με φασόλια μαυρομάτικα και κανθαρέλες. Αυτά τα ιδιαίτερα μανιτάρια με κίτρινο χρώμα και πιπεράτη γεύση. Αν τα βρείτε αξίζει να τα δοκιμάσετε!
Υλικά (για 2 άτομα)
- 250γρ. μαυρομάτικα φασόλια
- 300γρ. κανθαρέλες
- 3 φρέκα κρεμμύδια
- 1 ματσάκι μαιντανό
- αλάτι
- λίγο ελαιόλαδο
Εκτέλεση
- Βράζουμε τα μαυρομάτικα σε μέτρια φωτιά για περίπου 30′.
- Πλένουμε τις κανθαρέλες και τις τσιγαρίζουμε με ελάχιστο ελαιόλαδο, σε χαμηλή φωτιά σε ένα αντικολλητικό τηγάνι. Τις αφήνουμε να βγάλουν τα υγρά τους.
- Τοποθετούμε όλα μας τα υλικά σε ένα μπολ, ανακατεύουμε, αλατίζουμε όσο θέλουμε και σερβίρουμε με λίγο ελαιόλαδο (εγώ προσθέτω και λίγο ξίδι μπαλσάμικο).
Καλή σας όρεξη φίλοι μου!