Μαυρομάτικα σαλάτα με κανθαρέλες!

Μετά από τέσσερις εβδομάδες στην πατρίδα, γυρίσαμε στην βάση μας. Τώρα που το σκέφτομαι μου φαίνεται σαν όνειρο ότι τα καταφέραμε και πετάξαμε στην Αθήνα, αγκαλιάσαμε τους αγαπημένους μας, απολαύσαμε την θάλασσα, ευχαριστηθήκαμε ελληνικό φαγητό και χορτάσαμε ήλιο. Ελπίζω να είχατε (ή για αρκετούς ακόμα να έχετε) ένα ανέμελο καλοκαίρι και να γεμίσατε τις μπαταρίες για έναν δύσκολο χειμώνα όπως φαίνεται.

Πάμε όμως στην συνταγή μας για σήμερα. Θα ετοιμάσουμε μια απλή και νόστιμη σαλάτα με φασόλια μαυρομάτικα και κανθαρέλες.  Αυτά τα ιδιαίτερα μανιτάρια με κίτρινο χρώμα και πιπεράτη γεύση. Αν τα βρείτε αξίζει να τα δοκιμάσετε!

IMG_3654

Υλικά (για 2 άτομα)

  • 250γρ. μαυρομάτικα φασόλια
  • 300γρ. κανθαρέλες
  • 3 φρέκα κρεμμύδια
  • 1 ματσάκι μαιντανό
  • αλάτι
  • λίγο ελαιόλαδο

IMG_3650

Εκτέλεση

  1. Βράζουμε τα μαυρομάτικα σε μέτρια φωτιά για περίπου 30′.
  2. Πλένουμε τις κανθαρέλες και τις τσιγαρίζουμε με ελάχιστο ελαιόλαδο, σε χαμηλή φωτιά σε ένα αντικολλητικό τηγάνι. Τις αφήνουμε να βγάλουν τα υγρά τους.
  3. Τοποθετούμε όλα μας τα υλικά σε ένα μπολ, ανακατεύουμε, αλατίζουμε όσο θέλουμε και σερβίρουμε με λίγο ελαιόλαδο (εγώ προσθέτω και λίγο ξίδι μπαλσάμικο).

IMG_3653

Καλή σας όρεξη φίλοι μου!

Leave a Reply

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...