Ο καιρός είναι ιδανικός για μια ζεστή και λαχταριστή σούπα. Και τι σούπα, βάλσαμο για το στομάχι και τόσο μα τόσο θρεπτική! Θα βάλουμε πολλά λαχανικά όπως καρότα, σέλερι, γογγύλι, κρεμμύδια, πράσο και σελινόριζα και φυσικά φαγόπυρο. Θα την αρωματίσουμε με φρέσκο τζίντζερ, κουρκουμά και λεμονάκι. Πάμε να την φτιάξουμε!

Υλικά
- 2 μικρά κρεμμύδια ξερά
- 5 καρότα
- 1/2 σελινόριζα
- 1 πράσο
- 1 γογγύλι
- 1 κλωνάρι σέλερι
- χυμό από 2 λεμόνια
- 250γρ. φαγόπυρο
- 1.5 λίτρα χλιαρό νερό
- φρέσκο τζίντζερ & κουρκουμά
- αλάτι & πιπέρι
- 3κ.σ. ελαιόλαδο

Εκτέλεση
Πλένουμε και ψιλοκόβουμε όλα μας τα λαχανικά. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σωτάρουμε ελαφριά τα λαχανικά μας. Προσθέτουμε τριμμένο το φρέσκο τζίντζερ και τον κουρκουμά, ανακατεύουμε να βγάλουν τα αρώματα τους και σβήνουμε με τον χυμό λεμονιού. Ξεπλένουμε το φαγόπυρο και το προσθέτουμε στα λαχανικά. Ρίχνουμε το νερό, αλατοπιπερώνουμε και το αφήνουμε για 30 λεπτά σε χαμηλή φωτιά. Σερβίρουμε την σουπίτσα μας ζεστή ζεστή με μπόλικο πιπεράκι.

Καλή επιτυχία φίλοι μου!!