Νοστιμότατες, αλμυρές και έξτρα τραγανές βάφλες θα φτιάξουμε σήμερα, με καλαμποκάλευρο, τριμμένο καρότο, κόκκινη πιπεριά και φρέσκο κρεμμυδάκι. Μια απλή και εύκολη συνταγή, ιδανική λύση για κάτι διαφορετικό, και μαζί με μια ζουμερή ντοματοσαλάτα έχουμε ένα θρεπτικό και υπέροχο φαγητό.
Υλικά (8 βάφλες)
- 300γρ. καλαμποκάλευρο
- 2κ.σ. άμυλο καλαμποκιού (κορν φλάουρ)
- 2κ.σ. λιναρόσπορο κοπανιστό
- 2κ.γλ. baking powder
- 100γρ. τριμμένο καρότο
- 1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 150ml νερό
- 100ml φυτικό γάλα
- 2κ.σ. ελαιόλαδο
- ¼ κ.γλ. καπνιστή πάπρικα
- ¼κ.γλ. κουρκουμά
- αλάτι & πιπέρι (κατά προτίμηση)
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το καλαμποκάλευρο, το κορν φλαουρ, τον λιναρόσπορο, το baking και τα μπαχαρικά μας.
- Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε το νερό, το γάλα και το λάδι και τα προσθέτουμε στα στερεά.
- Αναμιγνύουμε πολύ καλά με τον αυγοδάρτη και τέλος προσθέτουμε το καρότο, τα κρεμμυδάκια και την πιπεριά.
- Ζεσταίνουμε την βαφλιέρα μας και ψήνουμε τις βάφλες μας (για κάθε βάφλα χρειάστηκα 2κ.σ. από το μίγμα και περίπου 4′ ).
⇒ Αντί για καρότο μπορείτε να βάλετε κολοκύθι αφού πρώτα το έχετε στραγγίξει καλά.
Καλή σας επιτυχία φίλοι μου!