Την εβδομάδα που μας πέρασε δοκίμασα αυτό το ψωμάκι — πίτσα όπως το λένε τα παιδιά μου. Η συνταγή είναι εύκολη, έφτιαξα απλά ένα ζυμαράκι απλό για πίτσα, χτύπησα στο μπλέντερ 1 κρεμμύδι, τοματοπελτέ, λάδι, αλάτι, πάπρικα και ρίγανη, το άλειψα στο ζυμάρι, έκοψα τετραγωνάκια και τα τοποθέτησα σε μια μακρόστενη φόρμα. Βγήκε ένα απίθανο νοστιμότατο ψωμάκι σε φέτες, το οποίο φαγώθηκε μέσα σε δύο μέρες!
Υλικά
→ για την ζύμη
- 600γρ. αλεύρι χωρίς γλουτένη γ.ο.χ.
- 400ml χλιαρό νερό
- 1κ.γλ. αλάτι
- 10γρ. ξηρή μαγιά
→ για την σάλτσα
- 1/3 φλ. ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι
- 1κ.σ. τοματοπελτέ
- 1κ.γλ. πάπρικα
- 1κ.γλ. ρίγανη
- αλάτι & πιπέρι
Εκτέλεση
- Ρίχνουμε τα υλικά για την ζύμη στο κάδο του μίξερ και με τον γάντζο φτιάχνουμε ένα μαλακό ζυμαράκι.
- Το αφήνουμε σε ένα ζεστό μέρος για τουλάχιστον 1 ώρα να ξεκουραστεί και να φουσκώσει.
- Χτυπάμε στο μπλέντερ όλα τα υλικά μαζί για την σάλτσα (δοκιμάζουμε λίγο για το αλάτι).
- Αφού φουσκώσει η ζύμη μας την ανοίγουμε και με ένα πινέλο απλώνουμε ομοιόμορφα την σάλτσα (κρατάμε λίγο για να το αλείψουμε μετά και από πάνω).
- Με το ροδάκι που κόβουμε την πίτσα, κόβουμε λωρίδες οριζόντιες και μετά κάθετες ώστε να έχουμε τετραγωνάκια.
- Τα στοιχίζουμε σε μια μακρόστενη φόρμα (με αντικολλητικό χαρτί), αλείφουμε από πάνω και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180° για 30′−35′.
⇒ Μπορούμε να προσθέσουμε φρέσκο βασιλικό στην σάλτσα για έξτρα άρωμα ή ανάμεσα στις φέτες βίγκαν τυρί.
Καλή επιτυχία φίλοι μου!