Σήμερα θα φτιάξουμε υπέροχα και λαχταριστά μαφινάκια, τόσο μα τόσο εύκολα που θα τα φτιάχνετε ξανά και ξανά, ειδικά αν σας αρέσει η γεύση της καρύδας. Η συνταγή είναι πολύ απλή με αλεύρι χωρίς γλουτένη για ψωμί, λίγη ινδική καρύδα, γάλα καρύδας full fat σε κονσέρβα (όχι του ψυγείου που πίνουμε, ούτε κρέμα), καστανή ζάχαρη και λίγα σμέουαρα (φραμπουάζ). Και το καλύτερο είναι ότι δεν έχει καμία λιπαρή ουσία, δεν θα βάλουμε ούτε λάδι ούτε μαργαρίνη! Μπορείτε να το φτιάξετε και σαν κέικ απλά θα αυξήσετε τον χρόνο ψησίματος από τα 20′ στα 35′–40′.
Υλικά (περίπου 20 κομμάτια)
- 250γρ. μίγμα αλεύρων χωρίς γλουτένη για ψωμί
- 50γρ. ινδική καρύδα τριμμένη
- 150γρ. καστανή ζάχαρη
- 1 φακελάκι baking powder
- 400ml γάλα καρύδας (κονσέρβα)
- 1 βανίλια
- χυμό από μισό λεμόνι
- 40 σμέουρα (ή σταγόνες σοκολάτας )
Εκτέλεση
- Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, την καρύδα, την ζάχαρη, το baking και την βανίλια.
- Προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού και το γάλα καρύδας και με μια σπάτουλα ανακατεύουμε πολύ καλά!
- Μοιράζουμε το μίγμα στις φόρμες για μάφινς και προσθέτουμε από πάνω τα σμέουρα (περίπου 2 σε κάθε μάφιν).
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 170°C για 20′ και αφού κρύωσουν πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη!
Καλή σας επιτυχία φίλοι μου!